• GRATIS verzending op orders boven €55
  • Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  • Veilig betalen met iDeal
  • We scoren een 9.4 bij onze klanten

Hoe je zelf een snuffelmat maakt in 3 stappen!

DIY snuffelmat: leuk om te maken voor jou als baasje, en je hond zal er ook veel plezier van hebben. Met deze tips helpen je op weg!

Hoe je zelf een snuffelmat maakt in 3 stappen!

Ben je graag creatief bezig en lijkt het je leuk om zelf een snuffelmat te maken voor je trouwe viervoeter? Super leuk! Een snuffelmat is namelijk een goede manier om het denkvermogen van je hond te stimuleren. We helpen je graag op weg met het maken van een snuffelmat aan de hand van een aantal tips.

Wat heb je nodig?

Een rubberen deurmat, fleecestof (bijvoorbeeld van een oude fleecedeken) en een goede schaar, bij voorkeur een textielschaar.

Meer informatie?

Aan de slag met je eigen snuffelmat

  1. Knip de fleecestof in repen. Zorg ervoor dat je ze niet te kort en te smal maakt, anders trekt je hond de stof er te makkelijk uit en is de kans op verstikkingsgevaar te groot.
  2. Leg de deurmat ondersteboven voor je neer. Haal de stof door het gat omhoog en weer omlaag door het gat ernaast. Keer de mat om en leg een stevige dubbele knoop in de stof.
  3. Herhaal dit voor elke rij gaten. Als je de mat iets voller wilt maken kun je ook nog extra repen stof diagonaal knopen.

 

Alleen nog een kwestie van de brokjes of snoepjes verstoppen, en het spelen kan beginnen!

 

LET OP: zorg dat je je hond er alleen onder toezicht mee laat spelen. Voorkom de kans op verstikking door een losgeraakte reep stof.

Kant-en-klare Snuffelmat

Zie je het toch niet echt zitten om zelf een snuffelmat te maken? Geen zorgen, bij Snuffies bieden we verschillende soorten Snuffelmatten aan, kant en klaar! Bekijk ze hier.