• GRATIS verzending op orders boven €55
  • Voor 23:00 uur besteld, morgen in huis
  • Veilig betalen met iDeal
  • We scoren een 9.4 bij onze klanten

Hoe laat je je hond stoppen met blaffen naar bezoek?

Blaft je hond ook altijd naar jouw bezoek? Je bent zeker niet de enige wiens hond zich niet kan inhouden zodra er bezoek over de vloer is. Heb je geen idee meer hoe je dit kan oplossen? Nodig je hierdoor zo min mogelijk mensen uit bij jou thuis? Geen zorgen, wij van Snuffies weten precies hoe we je kunnen helpen.

 

Waar komt het blaffen vandaan?

Dat een hond blaft naar je bezoek, kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je hond angstig is, schrikt van de bel, heel enthousiast of opgewonden is, niet weet hoe hij moet reageren op de bel of meegaat in jouw gemoedstoestand. Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waarom je hond zou kunnen blaffen naar je bezoek. Weet in ieder geval dat iedere hond anders is, dus niet alle honden dezelfde reden hebben om te blaffen. Hoe jij hierop reageert kan echter veel verschil maken in hoe je hond in de toekomst zal reageren op bezoek.

 

Wat jij kan doen

Er zijn een aantal dingen die je zelf kan doen voor je hond. Denk aan het geven van een taak, zodat je hond zelfvertrouwen krijgt en zich niet focust op de visite. Een beloning geven werkt ook altijd. Hiermee laat je als baasje zien dat alles goed is en je je hond niet in paniek hoeft te raken. Het straffen van je hond of boos worden heeft geen zin. Als baasje zal je de tegenpool van je hond moeten zijn. Als jij naar je hond gaat roepen zodra deze blaft, doe jij eigenlijk hetzelfde en geef je een verkeerd voorbeeld.

 

Je hond belonen en een taak geven kan echter gecombineerd worden. Hier is namelijk een heel handig product voor. De Snuffies snuffelmatten zijn matten waarin jij brokken of snoepjes kan verstoppen. Met dit product kan jij je hond afleiding bieden door hem te laten zoeken naar het verstopte eten. De beloning ontvangt de hond zodra hij iets gevonden heeft! Handig toch? Doe dit wanneer er bezoek over de vloer komt en laat merken dat er niks ergs of engs aan is. Maak er een prettige situatie van, dan zal het blaffen vanzelf stoppen.

 

Een hopeloos geval is het dus niet, dat blaffen. Het gaat om de manier hoe jij hier als baasje mee om gaat. Snuffies biedt je de mogelijkheid om van een enge, vervelende situatie iets heel plezierigs te maken. Zo hoef jij nooit meer te twijfelen of je wel bezoek thuis uit wil nodigen.

Bekijk ons assortiment?

Meer informatie over onze producten.

Ons assortiment